Днес в централата на УЕФА в Нион ще бъде изтеглен жребият за първия и втория квалификационен кръг в Шампионската лига и Лига Европа.

Лудогорец ще разбере своя съперник след 13 часа българсо време, когато ще започне жребият за новия сезон в Шампионската лига.

В турнира Лига Европа освен Левски и Берое своя съперник ще научи и ЦСКА, въпреки че в евроцентралата не са постъпили документи, че клубът е фалирал.

Ако ЦСКА не се яви на срещите от Лига Европа, ще бъдат присъдени две служебни загуби и след това ще последват санкции за клуба.

В официалния интернет сайт на УЕФА преди жребия в Лига Европа се отделя специално внимание на Левски и ЦСКА, като се споменава, че "сините" са стигали два пъти до 1/4-финалите на надпреварата, а "червените", които са водени от Христо Стоичков, са най-успешният български клуб в европейските турнири.

Все още има надежда Ботев (Пд) да заеме мястото на ЦСКА в урната на поставените. Според последната информация, Борислав Михайлов е направил всичко възможно пловдивчани да играят на мястото на "армейците" и от УЕФА са се съгласили. Информацията обаче остава непотвърдена.

----------------------------------

Час преди тегленето на жребия ЦСКА все още е в поставените в жребия и заедно с Левски са ясни по пет вероятни съперници.

За Левски това са: Иртиш (Казахстан), Тетекс (Македония), Теута (Албания), Либертас (Сан Марино) и Слиема Уондърърс (Малта)

За ЦСКА са: Мика (Армения), Хибърниънс (Малта), Астана (Казахстан), УЕ Санта Колома (Андора) и Домжале (Словения)