Новото попълнение на Ювентус Никола Анелка вярва, че "бианконерите" могат да спечелят трофея в Шампионска лига. На осминафиналите шампионите на Италия се изправят срещу Селтик. Първата среща е на 12 февруари от 21:45 часа и може да я проследите пряко по RING.BG и онлайн на VOYO.bg.

Анелка знае какво е усещането на спечелиш Шампионската лига, тъй като стори това през 2000 година с екипа на Реал (Мадрид).

"Вярвам, че отбор като Ювентус разполага с играчите, манталитета и необходимите качества, за да спечели Шампионска лига. Ще дадем цялата си енергия, за да занесем трофея у дома, въпреки че това е много труден турнир.

Присъединих съм към голям отбор със страхотни футболисти. Щастлив съм, че съм тук и ще споделяме моментите заедно. Горд съм, че ще нося тази фланелка. Лилиан Тюрам и Давид Трезеге ми разказаха за Ювентус. Казаха, че това е невероятен клуб, където всички са като едно семейство. Когато пристигнах, почувствах това. В съблекалнята всички ме посрещнаха топло и наистина се почувствах като у дома си.

Италианското първенство е познато в целия свят. В шампионата има много добри футболисти, физически издръжливи и комбинативни. Тук съм, за да помогна на Ювентус да защити титлата си", заяви Анелка.