Цветелина Петрунова е репортер на bTV Новините от ноември 2020 г. Родена е в Благоевград, където завършва Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ с профил немски и английски език.

Още в училище започва да води предаването „Тийн зона“ в Радио Благоевград към БНР. След като печели стипендия за обмен от посолството на Федерална република Германия, учи една година в гимназия в Хамбург, а в последствие записва „Политология и комуникации“ в университета в град Мюнстер. Получава пълно отличие за дипломната си работа, в която изследва частните и държавни информационни агенции в Русия по време на конфликта в Украйна през 2014.

В Мюнстер работи като водещ на новините в университетското радио, а след завършването си става част от продуцентския екип на престижния филмов фестивал „Берлинале“ и се премества да живее в Берлин.

Присъединява се към bTV като стажант през 2020 г., а месец по-късно започва работа като репортер и автор в предаването „Тази събота и неделя“. Там трупа ценен опит, разработвайки теми за рубриките „Менделсон“, „Новите българи“ , „Наследниците“ и  „Гласовете на народа“. Интервюира редица немски политици и лекари, сред които създателя на ваксината на Phizer/Biontech – Угур Шахин.

През свободното си време обича да ходи на къмпинг с каравана и да практикува екстремни спортове.  

- Кои са Вашите три златни правила за постигане на успех?

Давай!

Смело!

Можеш!

- Коя е най-значимата или поучителна грешка, която сте допускали по пътя към успеха?

Първата ми жива връзка от ултрамаратон на морето. Беше пълен провал, но ми даде най–ценния урок: да не подценявам нито една тема в работата си.

- Кой е най-мъдрият съвет, който сте получавали?

„Не е нужно да бъдеш навсякъде!“

- Кое свое решение определяте като най-трудно?

Когато взех два куфара, влака Кройцберг – летище Шьонефелд  и се върнах от Берлин в Благоевград. Спонтанно и трудно решение, което си струваше всеки един килограм багаж над разрешеното.

- Какво ново научихте в работата си тази година?

Отговорът „Няма как да стане“ (този репортаж) не е вариант.