Министерство на икономиката и индустрията ще подкрепи каузата на Bulgaria Wants You като се включва в най-мащабния кариерен форум за българи в чужбина на 4 ноември във Виена. Техни представители ще бъдат на разположение по време на събитието „Кариера и живот – защо в България?“, за да обсъдят с нашите сънародници разнообразни възможности за работа в Министерството.

„Основната ни цел е България да бъде страна, в която младите хора искат да остават, а хората, живеещи и работещи зад граница, да се връщат. Тук да е мястото за тяхната успешна реализация, тук да е мястото, в което те могат да създават дом и кариера, да изкарват своите доходи и да допринасят за развитието на нашата държава“, споделя Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията.

„Това е третото събитие в Европа, което платформата Bulgaria Wants You организира, но първото, в което институциите се включват наравно с компаниите от частния сектор“ – разкриват организаторите и добавят – „освен представители на Министерството на икономиката и индустрията, с отделен щанд за кариерни възможности в България ще се представят и Агенция по заетостта, а пълномощен министър, ръководител на Служба по трудови и социални въпроси към Посолство на Република България в Австрия ще дава информация относно всички необходими документи, които трябва да се извадят, ако студент или работещ в Австрия иска да се прибере обратно в България.“

На форума в австрийската столица се очакват над 1000 българи, живеещи зад граница и десетки компании, които ще търсят своите нови служители на място. Присъствието е напълно безплатно, но изисква задължителна регистрация на адрес: https://bulgariawantsyou.com/events.

Събитието на Bulgaria Wants You е подкрепено от Посолството на Р. България в Австрия и „Societa Bulgarica“ - сдружението на българите във Виена.