Събитието „Кариера и живот – защо в България?“ в Лондон се превърна в най-големия форум за българи в чужбина още преди да е започнало. От платформата Bulgaria Wants You официално обявиха, че свободните места в залата са изчерпани и преустановиха приемането на регистрации. Безплатнoто събитие ще се проведе на 2 април в английската столица, а негов своеобразен домакин е Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски. Именно той ще приветства първи гостите в залата и официалните лица. Очаква се над 1000 българи да посетят кариерното изложение, организирано от Иван Христов и Андрей Арнаудов.

„Благодарен съм, че сме успели да спечелим доверието на хората зад граница, както и че те, също като нас, вярват, че в България имаме бъдеще и можем да бъдем щастливи у дома. Всичко зависи от собствената ни воля и инициативност, а платформата Bulgaria Wants You ни дава право на избор и информираност. Огромният интерес към нашите срещи на живо още веднъж ни показва, че има смисъл да продължаваме да работим за голямата ни цел. Благодаря!“- коментира Андрей Арнаудов.

Форумът ще бъде подкрепен и от бизнеса, чиито представители ще разказват за кариерните възможности в България и за свободните работни позиции в техните компании. Участие ще вземат най-отговорните работодатели в страната, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво.

„За нас е истинска чест и признание, че над 20 компании се включиха в събитието ни в Лондон, а принц Кирил Сакскобургготски прие поканата да бъде част от него. Сигурни сме, че неговото присъствие ще придаде допълнителна стойност на форума и искрено му благодарим, че припозна нашата кауза като своя.“ – споделя Иван Христов.

Специално за събитието на Bulgaria Wants You в Лондон ще пристигнат и футболистът Димитър Бербатов, както и първият български актьор с Оскар – Димитър Маринов. Двамата ще се изявят като лектори на сцената редом до топ предприемачи и мениджъри на международни компании.