Kaufland България e основен партньор на последния за тази година форум „Кариера и живот – защо в България?“, който ще се проведе на 2 декември във Варна. За пореден път компанията подкрепя мисията на Bulgaria Wants You да задържи българите в родината.

Венера Йочева, управител филиал в гр. Варна, ще излезе на сцената, за да разкаже повече за своя кариерен път в компанията, както и за професионалните възможности, които Kaufland България предлага.

Като един от най-големите работодатели в България, компанията предлага множество атрактивни професионални възможности и обучения, за които ще разкаже повече по време на форума. Само през миналата година, Kaufland България осигури на своите служители над 150 специализирани обучения и преквалификации. В тях се включиха над 6400 служители, a инвестицията за тях възлезе на близо 400 хил. лв. 

Освен с разширяването на знанията и професионалните компетенции на екипа си, Kaufland България се ангажира и с намирането, създаването и развитието на таланти в лицето на младите хора в страната. Компанията реализира няколко младежки програми, сред които Практикантска програма, Стажантска програма, Програма за дуално обучение, Kaufland Business Academy, Управители на бъдещето, Търговска академия и др. 

Грижата за хората е сред ключовите приоритети на Kaufland България, затова и размерът на инвестицията, направена от компанията в социални придобивки за 2022 г., възлиза на над 7 млн. лв. Освен в увеличаване на обема от социални придобивки, веригата регулярно инвестира и в повишаване на възнагражденията. Ритейлърът предоставя междуранордна работна среда, мотивиращи условия за работа и богат социален пакет, включващ над 17 придобивки, които надграждат атрактивните финансови условия. В стремежа си да отговори на очакванията на своя екип и бъдещите таланти, които компанията привлича, социалният пакет бива разширяван ежегодно, така, че до най-голяма степен да отговаря на нуждите и предпочитанията на служителите. Като част от екипа на ритейлъра, всеки Kaufländer получава допълнително здравно осигуряване, 22 дни платен отпуск, спортна карта на преференциална цена, месечни ваучери за храна в размер на 200 лв., гъвкаво работно време, подаръци по специални поводи, бонус в размер на 600 лв. при появата на нов член в семейството, разнообразни по вид и продължителност обучения, възможност за включване в различни събития, инициативи и каузи и още много други.

Успехът на стратегията за грижа за хората и подобряването на условията за екипа на Kaufland България, бива отличена и чрез многобройните награди, които компанията получава всяка година. От началото на 2023 отличията и наградите в областта на човешките ресурси, които Kaufland България спечели са 28. За втора поредна година компанията получава награда в една от най-оспорваните категории – „Най-добър работодател FMCG“ на Career Show Awards 2023. Тази година Kaufland беше сертифицирана като Top Employer („Топ Работодател“) за пета поредна година от международния независим институт Top Employers Institute. През 2023 г. компанията беше отличена и като любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Заповядай на 2 декември във Варна, на кариерния форум „Кариера и живот – защо в България?“, за да научиш от първо лице какво е да бъдеш част от екипа на Kaufland България и да намериш своето място в най-големия ритейлър в страната.

Форумът е напълно безплатен, но изисква предварителна регистрация тук: https://bulgariawantsyou.com/events/varna-0