Андрей Арнаудов, един от основателите на платформата Bulgaria Wants You, проведе онлайн лекция по покана на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Той обсъди заедно със студентите различните опции за реализация в България и особеностите на пазара на труда.

"Ако има по-сериозна дигитализация, това ще помогне да се намали държавната администрация. Знаем, че има такава идея и ако това се случи, аз ще я приветствам, защото тези хора ще трябва да се преквалифицират, а така ще помогнат на пазара на труда у нас.“, посочи Арнаудов.

В лекцията участие взе и HR експертът Георги К. Първанов, който е един от водещите експерти в бранша. Заедно с Андрей те разказаха пред студентите идеята и предстоящите събития на платформата и ги насърчиха да не спират да се развиват. И двамата изразиха единодушно мнение, че е от особена важност младите хора да учат и работят едновременно, защото само в практиката, могат да усвоят тънкостите на една професия. 

„За малко повече от година имаме партньорства с над 50 от най-отговорните работодатели в страната. Разговорите и постоянната комуникация с тях ни показват само едно – българският пазар има остра нужда от квалифицирани кадри. Може би трябва да "пренастроим“  начина си на мислене и когато обстоятелствата се променят, да се променяме и ние. Няма нищо страшно в това човек да се преквалифицира и да започне нов етап в развитието си. И още - задължително е студентите да работят и да учат едновременно. Тази тема за мен е изключително важна и се чудя, когато чуя за преподаватели, които не позволяват да се работи по време на курса на обучение. Така се учи занаята.“, завърши Арнаудов.