Тя е само на четири, но с лекота рецитира Вазовото „Аз съм българче”. Тя не знае какво й е и защо все по-често я боли коремчето. Защо болницата вече е неин втори дом.

Родителите й разказват, че в болестта, коварна и неочаквана, се проявила в началото на тази година.

Туморът на Вилмс довел до отстраняване на единия бъбрек, въпреки усилията на лекарите и химиотерапиите, започва да превзема цялото тяло. 

Всяка секунда е важна. Затова родителите търсят алтернатива в чужбина и молят за вашата съпричастност. 

Това е банковата сметка за помощ на малкото момиче: 

BG34 UNCR 7000 1524 1305 82;

BIC (SWIFT) UNCRBGSF; SIYANA LYUBOMIROVA EMILOVA; СИЯНА ЛЮБОМИРОВА ЕМИЛОВА

Снимка: btvnovinite.bg

Ето какво написа в социалната мрежа майката Милена Луканова:

„Здравейте приятели, много ми е трудно да пиша тези редове...В края на януари тази година, откриха злокачествен тумор на бъбрека на детето ни, с разсейки ..Няма да разказвам с подробности, през какъв ад минахме по пътя до тук, приложихме различни видове лечения, водихме я на какви ли не лечебни и свещени места....в момента е на химиотерапия, отстраниха левия тумор с бъбрека, но се оказва, че за по - малко от месец има нов 4 см тумор, близо до стария и доста разпространения в цялото тяло. Последните стъпки,които можем да направим е СПЕШНО продължаване на лечението и в Израел, за непосилната за нас сума от 300 000 хил. евро. Не искаме съжаления, молим за съпричастност, кой с каквото може малко, много, ако някой не може със средства молитвата и положителна енергия и мисли към Сияна също са голяма помощ. Благодарим на всички които могат да се включат в шанса да я излекуваме и да си имаме живо и здраво детенце и отново живота да стане хубав . Обичаме я толкова МНОГО .."

Кампании за Сияна вече са подети в Плевен, където момиченцето е родено, и в много други градове.

Да й помогнем да оздравее!