5-годишно дете се нужда е от помощ в битката с онкологично заболяване. Момченцето се лекува в болница в Израел, но след две поредни трансплантации са настъпили усложнения.

„От къщи си го носиш, от България? Не, тука. Не, тук имам къща“, казва детето. Майка му Катя Иванова допълва: „Той вече го смята това за къща. Той откакто се помни, той живее по болниците.“

Къщата за Митко е болничната стая, където минава животът му. Едва на две години е диагностициран с остра лимфобластна левкемия, а впоследствие и с втора тежка диагноза.

Три от рождените си дни е посрещнал в болници, а от една година е в Израел с родителите си. През юни миналата година баща му става донор на костен мозък, но първата трансплантация е неуспешна. След втората има усложнения.

„Всеки един преглед за него в травма вече, той не знае какво го чака, има неща, които са болезнени, страх го е от манипулации, когато му слагат упойки страх го е, че ще заспи“, разказва още майката Катя.

„Всичко ще свърши и ще се приберем вкъщи. Това му казвам. Наблюдава самолетите, които минават оттук, защото летището е наблизо и постоянно пита кога ще се приберем“, обяснява и Димитър Карарадев, баща на детето.

Сега  животът на Митко зависи от това да продължи лечението му. Семейството дължи спешно към болницата в Тел Авив 74 000 евро. Ако се наложи да останат и през април, са необходими още 80 000 долара.

PayPal: kararadev-dmtr@abv.bg

Revolut: @katqivanova

Лична сметка на семейството в ОББ:

BG46 UBBS80021056031640

BIC: UBBSBGSF

ТИТУЛЯР: КАТЯ ИВОВА ИВАНОВА (майка)

и още:

Банка Алианц Банк България 

IBAN:BG30BUIN95611000705319

BIC:BUINBGSF

Титулар :Фондация Павел Андреев 

Основание дарение за Мити