11-годишно дете се нуждае от средства, за да пребори левкемия след втори рецидив на коварното заболяване.

С Дени ви запознахме в началото на 2021 г., когато детето имаше нужда от средства, за да пребори онкологично заболяване. След успешно лечение и втора ремисия той отново се влошава. Преди дни в Израел, където Дени се лекува, семейството разбира, че ще трябва да се бори с левкемия за трети път.

„Исках за 1 юни да се прибера, ама не стана. Лекарят ми каза, че ще бъде по-леко от миналия път. Но аз си мисля, че наистина ще е по-леко, че няма да е толкова зле, че ще го излекуваме бързо и ще си тръгнем бързо от болницата, надявам се и от Израел“, заяви 11-годишното момче.

Налага се незабавно лечение със скъпа биологична терапия, един курс от която струва над 60 000 долара. Парите трябва да бъдат преведени до вторник.

„Всички сме като потресени. Дени се държи най-мъжки от нас. Това е толкова скрито заболяване, че аз и миналия път не исках да повярвам за този рецидив. И лекарката го потвърди, той изглежда добре, но просто е много скрито“, заяви бащата на Дени Димитър Георгиев.

След като Дени влезе в ремисия ще има нужда и от втора трансплантация на костен мозък на стойност между 150 и 250 000 долара.

„Пожелавам си сили Дени да премине през този пореден ад“, каза баща му.

В България имаме едно померанче, много искам пак да го видя“, добави Дени.

Всеки, който иска да помогне на Дени, може да го направи на дарителската сметка: