Обилният сняг предизвика проблеми на много места в страната. Катастрофи и пътни тапи имаше на пътя за Гърция.

Аварирал камион затвори движението между Мездра и Ботевград и предизвика километрични задръствания. Леките автомобили се отбиваха през Искърското дефиле, но колоната от камиони над 12 т, която чакаше принудително до разчистване на пътя, беше около 7 км.

На магистрала „Хемус” малко преди отбивката за Ботевград рано сутринта тежкотоварен камион, който превозва ягоди и портокали от Гърция за Румъния, се преобръща в канавката. Шофьорът не е пострадал. Не е блокирано и движението, но часове наред продължава претоварването на плодовете на друг камион.

Работният ден в София започна инфарктно и за шофьорите, и за хората, които чакаха по спирките на градския транспорт. 

Снегът предизвика задръствания и закъснения в час пик.

Десетки любителски клипове показаха как градският транспорт буксува по заснежените улици. Затруднени с придвижването се оказаха дори снегорините.

Полицай излезе насред „Цариградско шосе”, за да помогне на шофьор и така дежурството на младши автоконтрольор Божил Божилов го превърна в герой. „Започна да буксува и остана така съответно останалите участници в движението просто останаха зад него. Ако не бяхме се намесили ние с колегата, нямаше как да освободим движението”, разясни той.

Снегът затвори за кратко и магистрала „Люлин”. Трафикът беше пренасочен към Владая, където се образуваха километрични задръствания.

В снежния капан попаднаха много шофьори, които са сменили зимните гуми с летни.