Едни от най-награждаваните журналисти на bTV Новините започват онлайн срещи с ученици от цяла България.

Традиционната инициатива за медийна грамотност „Журналисти в училище“, част от работата на Фонд „Валя Крушкина“, започна днес с променен формат. Срещите се провеждат изцяло онлайн заради въведеното извънредно положение, като по този начин програмата става достъпна за по-широка аудитория. 

Осем журналисти призьори и носители на наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората“  в различните издания на конкурса, от редакцията с най-високо доверие в България, ще реализират виртуална среща с ученици от цялата страна. 

Снимка: btvnovinite.bg

Разговорите за журналистика започнахa днес, 28 април. Разследващият журналист на bTV Новините Марин Николов и здравният репортер Мария Савкова разговаряха с учениците от СУ „Свети Климент Охридски“, гр. Ловеч.

В следващите няколко дни с деца от цяла България ще се видят виртуално и техните колеги Росен Цветков, Десислава Ризова, Иван Филчев, Глория Николова, Нели Тодорова и Мария Ванкова. 

Всички срещи с журналисти ще бъдат записани и споделени във „Фейсбук“ страницата на Фонд Валя Крушкина и през btvnovinite.bg, като по този начин ще станат достъпни за още по-широка аудитория. 

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за седми пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

bTV е партньор от самото начало на инициативата, в която през годините са взели участие близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!