Дискусия на тема „Младите в журналистиката: Възможности и предизвикателства“ се проведе във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието бе организирано с подкрепата на Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация “Конрад Аденауер”. В събитието участие взе уеб редакторът в btvnovinite.bg Мартина Казакова.

Снимка: Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация “Конрад Аденауер”

Сред основните теми на срещата бяха ролята на младите в медиите, особеностите на съвременната медийна среда, първите стъпки в журналистиката, както и възможностите и предизвикателствата в сферата.

Панелистите бяха млади лица в журналистиката, които разказаха пред аудиторията за своя път на развитие в медийното поле.

Георги Карамфилов е алумни стипендиант на Медийната програма, репортер в Euronews Bulgaria в ресори политика, енергетика и финанси. Завършил е бакалавър "Журналистика" във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Журналистически опит трупа в БНР "Радио София" и Bloomberg TV Bulgaria. 

Мартина Казакова е текущ стипендиант на Медийната програма, редактор в bTV Новините и студент по журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет „Св. Климент Охридски. Експертизата ѝ е свързана със сферата на международните отношения, правата на човека и екология, в частност Европейския зелен пакт.

Диляна Стоянова е настоящ стипендиант на Медийната програма и младши редактор в отдел „Социални мрежи“ в БТА и студент по Журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 

Снимка: Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация “Конрад Аденауер”

Модератор на събитието беше настоящият стипендиант на Медийната програма Кристина Димова, номинирана за наградата на ЕК “Megalizzi-Niedzielski” за 2020 година за обещаващи млади журналист.

На дискусията беше представена и стипендиантската програма на Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“, която е отворена за нови попълнения. Повече за нея може да видите тук.