Водният режим в Перник не се спазва. За това алармираха кметът Станислав Владимиров и жители на града, ден след въвеждането му.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради критично ниското ниво на яз. „Студена”, по първоначален план, вода трябва да има два пъти на ден – от 5 ч. до 10 ч. и от 17 ч. до 22 ч.

Спрямо новия график, днес Александър решава да използва водата точно в 8:50 ч. До спирането ѝ остават 70 минути. Поне така смята той. За съжаление, мъжът е неприятно изненадан – вода вече няма.

Снимка: btvnovinite.bg

Неспазването на графика води до загуби за бизнеса. Потърпевши са фризьорите. Емилия  боядисвала клиент, когато изведнъж кранчето пресъхва.

Снимка: btvnovinite.bg

„Загрях водата с бързовара, поливаме си, за да тръгне доволна клиентката, защото няма как да я пуснем с боята”, разказа Емилия как се е справила с трудната ситуация.

Много граждани пък сиглизират, че на някои места вчера вода е имало през целия ден. От ВиК-Перник дават две причини за случващото се – авария и бавен процес.

„Самият процес по спирането е час и половина, пускането – два часа и половина, това са огромни кранове, пускат се постепенно, за да няма аварии”, уточни” директорът на ВиК-Перник Иван Витанов.

Жителите на миньорския град са крайно недоволни и настояват шефът на ВиК дружеството да подаде оставка. Той обаче не смята да го направи, защото не вижда проблем.

Кметът на Перник Станислав Владимиров алармира, че неспазването на режима ще доведе до още проблеми – пресъхване на целия яз. „Студена” в рамките на два месеца.