Протест на жители от столичния квартал "Манастирски ливади". Прчината – липсата на детски градини в района и лоша инфраструктура. 

Викове „оставка“ пред блока на столичния кмет Йорданка Фандъкова. И блокада на улица "Тодор Каблешков".

Общински детски градини в района няма. Преди месец е започнало изграждането на първата. За Иван това означава половин час трафик, за да остави децата си в детска градина в съседен квартал.

„Искаме да живеем в 1 нормален квартал, в който има детска градина, училище, поликлиника“, казва Иван.  
 
Парцел е един от малкто свободни пространства в райна. Според хората тук е трябвало да се построи детско заведение, но планът е изменен и ще има частно училище. Според главния архитект такъв план е имало през 2001 година, но срокът за отчуждаването е изтекъл пет години по-късно, а собствениците решават да построят жилищна сграда.

„Категорично бях отказал там да се разреши да се направи жилищна сграда и те промениха своето решение да се направи училище“, заяви Здравко Здравков, главен архитект на София

„Ние като районна администрация се възпротивихме на този проект. Не отговаряше на нормативни изисквания – отстояние и етажност – беше на 4 етажа“, каза Димитър Божилов  районен кмет.
 
В момента общината е и в процедура по учредяването на имот за построяването на втора общинска детска градина и училище в квартала.