Жители на Созопол окупираха сградата на Общинския съвет в града тази сутрин, където предстои редовна сесия на местния парламент.

Те са открили и подписка, в която са се включили над 400 души, с искане за ревизия на управлението на бившия кмет на града Панайот Рейзи, довело общината до фалит.

Март миналата година прокуратурата обвини Рейзи за източване на 2 млн. лв. от общинския бюджет, но на местните избори през есента на 2019 г. той беше избран за общински съветник.

Той остави общината с големи задължения – 35 млн. лв., а сега пак ни управлява като общински съветник, казват протестиращи.

„Проблемът е такъв, че беше орязана капиталовата програма на общината, предвид тежкото финансово положение, което беше заварено от настоящия кмет господин Янакиев, така че финансовият министър е въвел някакви рестрикции, с които ние сме длъжни да се съобразяваме. Единствено ще може на този етап да разчитаме на целевите средства, които ще постъпят от държавата и реално на почти нищо повече“, коментира председателят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов.