Жена загина, след като пожар изпепели къща в шуменското село Троица, има и пострадал пожарникар, съобщават от ОДМВР-Шумен.

Сигналът за пламъците е подаден около 22:50 ч. снощи. Съобщено е, че имотът се обитава от самотноживееща жена, която вероятно не е успяла да го напусне.

Към мястото на инцидента веднага са изпратени два противопожарни екипа. На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска постройка. На помощ в потушаване на огъня пристигнали още два екипа от Шумен.

Силно разразилия се огън не позволил на огнеборците да влязат в имота, за да търсят пострадал. При пожарогасителните действия в една от стаите на първия етаж е намерено обгоряло тяло. Предполага се, че загиналата е собственичката на имота.

Снимка: bTV

При потушаването на пламъците и при изнасяне на силно нагрята метална бутилка с газ е пострадал пожарникар от Велики Преслав. Получил е обгаряне на пръсти на дясна ръка, обработен е на място от екип на Спешна помощ и е довършил е служебните си задължения.

Пламъците, които били на площ от около 200 кв.м, са потушени от девет огнеборци с помощта на 36 тона вода. Унищожено е домашно имущество, мебели, уреди, техника. Спасена от опожаряване е къща в съседство. На място е останал екип на РУ-Велики Преслав. 

Започнал е оглед, образувано е досъдебно производство. Установяват се причините за пожара.