Жена роди близнаци след 15-годишна битка да стане майка и след тежко изкаран COVID-19.

Снимки запечатват първите глътки въздух на Константин и Христо. Бебетата са дълго чакани, идват след поредица от неуспешни бременности и инвитро процедури.

Докато се черпи с приятели, щастливият баща Борислав си спомня трудния път, който са изминали със съпругата си Янислава. Особено момента, в който тя е бременна с близнаците и се заразява с COVID-19. Приемат я в „Пирогов“, където стига до кислородотерапия.

Спомня си, че повечето болници са били пълни и трудно намират място за съпругата му.

Близнаците проплакват в болница „Надежда“, където лекарите извършват и успешната инвитро процедура. До щастливата развръзка се стига и благодарение на Фондация „Майки за донорството“, която събира нужните средства за процедурата с донорска клетка. 

Раждането минава леко, близнаците са здрави. Заради мерките в епидемията бащата не може да влезе в болницата, за да види бебетата. Радва се на техните снимки, които получава на телефона си. 

Споделя, че е бил уплашен за жена си и децата. По думите му те са най-красивото нещо, което е виждал. Борислав няма търпение да прегърне съпругата си и близнаците, за които казва, че са повече от сбъдната мечта.

Вероятно майката и близнаците ще бъдат изписани в края на тази седмица. Така че до деня на най-чаканата семейна прегръдка, остават само няколко дни.