Жандармерия е пристигнала на мястото, където протестиращи блокираха пътя за Гърция, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Органите на реда са притиснали демонстрантите към мантинелата и се опитват да регулират трафика по натоварения път. Протестиращите са от едната страна на магистралата, а полицаите стояха от другата.

Част от протестиращите тръгват към Благоевград, следвани от полицията. Вероятно идеята им е да блокират други участъци на път Е-79. 

Снимка: btvnovinite.bg

Малко по-рано, към 10:30 ч., недоволни от правителството направиха блокада на изхода на Благоевград в посока Кулата, на кръговото кръстовище след Полигона.

Пътят беше блокиран и в двете посоки, но протестиращите пропускат трафика или към София, или Гърция, периодично, на ротационен принцип.

От едната страна бяха застанали протестиращи със знамена, а посред платното беше оставен автомобил с транспарант "Оставка".

Движещите се по път Е-79 в посока Гърция и София, трябва да са внимателни в района на Благоевград предвид възможността за нови блокади, съобщава кореспондентът на bTV.