Става все по-студено, до минус 15 градуса през следващите дни. В източните райони ще остане ветровито.

В Кнежа днес беше минус 12 градуса. В София температурата рано сутринта падна до минус 7.

За цялата страна важи жълт код за температури под нулата през целия ден. В Югоизточна България ще бъде и ветровито и там жълтият код е за студ и за вятър.

Жълт код в страната
Снимка: bTV

По Черноморието и в област Сливен кодът е оранжев. В Сливенско е за опасен вятър от север и за температури през целия ден под нулата. По морето оранжев код важи за опасен вятър и  вълнение.

Максималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 4 и плюс 1 градус. В Източната част на България снеговалежите ще продължат. Над западните райони снегът ще спре, дори и облачността ще намалее.

В повечето райони ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, в Източна България силен, дори бурен северен вятър.

Жълт код в страната
Снимка: bTV

Утре над повечето райони облачността ще бъде значителна. В Източна България снеговалежите на места все още ще продължат. В източните райони ще остане и ветровито.

Минималните температури ще се понижат още и утре в повечето райони ще бъдат между минус 6 и минус 11 градуса. Дневните стойности ще бъдат между минус 3 и плюс 2 градуса.