Над страната ще преобладава облачно и ветровито време днес. На много места в Северна България и планините ще има валежи предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. 

Жълт код е обявен в почти цялата страна за снеговалежи, виелици и навявания, в крайните западни, южни и източни райони, кодът е само за силен вятър. Ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-22 метра в секунда.

Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните ще са между 3 и 8 градуса. В София минимална - около минус 1 градуса, а максимална - около 3 градуса.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В неделя на много места снеговалежите ще продължат, а температурите ще се понижат още и дневните ще бъдат между минус 4 и 0 градуса.