Жълт код за интензивни валежи с гръмотевици е обявен в почти цялата страна през следващите 24 часа. Очакваните количества са между 20 и 35 литра на квадратен метър.

Това важи особено за Предбалкана и Южна България. Вятърът в страната е предимно слаб до умерен, а в Източните райони - временно силен. Максимални температури ще са между 22 и 27 градуса, в София около 21-22, 24 градуса в Пловдив и 25 във Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

Над нашето Черноморие има значителна облачност, на много места - с валежи от дъжд. По Южното крайбрежие се очакват значителни количества. Вятърът е умерен до силен, а максималните температури - между 22 и 25 градуса.

Предимно облачно е и над планините. Валежите от дъжд на места са значителни и с гръмотевици. Вятърът в планините е от умерен до силен. Максимални температури ще са между 10 и 17 градуса.

През първите дни от новата седмица все още ще има валежи. Но прогнозата е те да са на по-малко места и по-слаби. В понеделник ще вали най-вече над северните и планинските райони. Във вторник такива са изгледите за Южна и Източна България. Към сряда, четвъртък и петък прогнозата е за предимно слънчево време. Следобед се очаква увеличение на облачността.

Очакват се краткотрайни валежи с гръмотевици. Има и опасност от градушки. Температурите ще са малко по-високи, и  максималните ще бъдат предимно между 24 и 29 градуса.