„За съжаление, не беше постигнато решение президентът на Украйна да бъде поканен за видеообръщение на първия ден, но постигнахме единодушие въпросът за изслушването на Зеленски пред парламента да се обсъди на първия председателски съвет“, каза Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС след проведената среща в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Днес представители на ГЕРБ-СДС, ДПС и ДБ трябваше да обсъдят предложението, направено от ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Вчера от ГЕРБ-СДС предложиха украинският президент Володимир Зеленски да отправи видеообръщение към новоизбраните депутати на живо по време на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

По време на срещата днес не бяха забелязани представители на „Възраждане“, „БСП за България“ и „Български възход“.

На този фон лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля дали да покани като свои гости посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание. Той коментира темата пред журналисти пред сградата на парламента, пише БТА.

Припомняме, че вчера мнозинството от политическите сили в парламента подкрепиха предложението на „Демократична България“ посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на първото заседание на 48-ото Народно събрание.