Продължават коментарите след писмото на главния прокурор до премиера по казуса „Пирин”.  Все още се очаква и реакцията на Бойко Борисов и министрите от кабинета.

Според партия "Зелените", която сезира главния прокурор след резултатите от проверката и препотвърджаването, че концесионерът е надвишил с над 65 хектара договорената площ, вече не може да се говори за изграждане на втори кабинков лифт.

„Аз не виждам как концесионерът ползвайки 99,5 хектара от тази площ, която е получил като концесия как може да изгражда втора кабинка. Дали той ще има икономически интерес от това”, коментира Борислав Сандов - съпредседател на партия "Зелените".

Потърсихме за коментар екоминистъра в първия кабинет на ГЕРБ - Нона Караджова, по чието време е установено нарушението на площта, но тя каза, че няма време да отговори на въпросите ни.

Кметът на община Банско, която е акционер във фирмата-концесионер на ски-зоната, беше лаконичен.

„Не участваме пряко в ръководството на фирмата, нито оперативно, нито пък мога да знам откъде точно идват тези повече установени декари или хектари. Ако има някакви нарушения, някакви недоразумения по време на проверката е добре това да приключи по най-бързия начин, така че нещата да се изчистят”, смята Георги Икономов.

Помолен да коментира информацията за увеличената площ, представителят на фирмата-концесионер адвокат Петър Петров каза, че се опитваме да повдигнем тема, която не съществува.

Проверката на прокуратурата по казуса продължава, ако се образува наказателно производство ще се търси международна правна помощ за установяване на реалния собственик на основната фирма акционер, която е регистрирана на Вирджинските острови.