Завърши ремонтът на 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени.

Ремонтираният участък е от 156-и км след пътен възел „Белозем“ до 168-и км преди пътен възел „Оризово“.

Снимка: АПИ

От 6 ноември строителните работи продължат в същия 12-километров участък в платното за София. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното трасе за Бургас.

Необходимо е шофьорите да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 70 км/ч.

Снимка: АПИ

Ремонтните дейности в обновеното 12-километрово платно за Бургас започнаха в началото на октомври. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между 198-и км и км 200. Очаква се строителните дейности на АМ „Тракия“ да завършат най-късно до края на годината.

Снимка: АПИ

Заради ремонтните работи в платното за София пътуващите по АМ „Марица“ от Свиленград към София ще могат да продължат по АМ „Тракия“ като на п.в. „Оризово“ се качат на АМ „Тракия“ в посока Бургас и на п.в. „Чирпан“ обърнат посоката към София, поясняват от АПИ.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в посока София към третокласния път Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при п.в. „Чирпан“ и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път.