Движението по магистрала "Хемус" в двете посоки край Варна беше забранено за три часа, съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

Тя беше отворена отново към 16,30 ч.

Към 13:30 ч., малко преди да бъде затворена магистралата, е станала верижна катастрофа с 10 коли на край село Слънчево. По първоначална информация само един човек е откаран с частна кола до болница.

Остава затворена в двете посоки магистрала "Тракия" между Бургас и Карнобат. 

Във връзка с влошените метеорологични условия на територията на област Варна са въведени редица ограничения за движение на моторни превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

На територията на област Варна е ограничено движението на МПС над 12 тона по пътя Старо Оряхово – Обзор и по пътя  Варна – Добрич. За всички МПС е спрямо преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево. 

В град Аксаково, считано от 12 ч. днес до 24 ч. на 1 март е обявено бедствено положение. Усложнена остава обстановката в цялата област. 

Сложна остава обстановката в областите Добрич, Русе, Разград, Силистра и Бургас. Екипите на пожарната се отзовават на десетки сигнали за закъсали в преспите.

От МВР призовават шофьорите: Не предприемайте пътуване в областта, както и в Североизточна България и Бургаска област, ако това не е крайно наложително.

При възникнала необходимост  тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение. 
Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на Пътната полиция.