Максималните  температури днес ще бъдат  между 10° и 16°. Облачността временно ще намалее, в много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб, по Черноморието -  до умерен вятър от запад-северозапад.

 

    В планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.  Ще духа слаб, по високите и открити части  - умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

 

   През нощта облачността над страната ще е разкъсана и ще бъде почти тихо. На места в низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 1° и 6°. Утре от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. На места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°.

 

  В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания, с по-голяма вероятност в понеделник и вторник, на отделни места в Южна България. Вятърът ще е слаб до умерен с южна компонента. Температурите ще се повишат още и минималните ще са предимно между 6° и 11°, а максималните - между 15° и 20°. В сряда вятърът ще се ориентира от изток, а валежите ще се активизират. Ще започне понижение на температурите.