Днес времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, главно в източната половина на страната. В Северозападна България ще е почти без валежи. През деня вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Максималните температури - между 6° и 11°. По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури – от 12° до 14°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

  В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1700 метра –  от сняг. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

 

 През нощта срещу понеделник и в понеделник валежите ще продължат, а с продължаващото понижение на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Още преди обяд в северозападните райони валежите ще спрат, а през нощта срещу вторник ще спрат навсякъде и през следващите дни вероятността за валежи е малка. Във вторник минималните температури ще са около и малко под 0°. Вятърът ще отслабне до умерен и временно ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността ще се разкъса и ще е променлива. Дневните температури ще се повишат. В сряда вятърът от северозапад отново ще се усили, ще има и повече облачност, но почти без валеж. В четвъртък  вятърът ще отслабне. Ще има по-продължителни и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.