През следващото денонощие от северозапад  ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. През нощта дъжд ще превали на отделни места, главно в крайните южни райони, а утре -  на повече места. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно  силен.

С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони  от страната, дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта, а след това ще се понижават. В останалата част от страната  температурите ще достигнат до 10°-11°.

 

Във вторник валежите от сняг ще продължат. Вятърът ще се ориентира от север, ще е умерен, временно силен и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух.  В следобедните часове от северозапад на югоизток валежите ще спират. В сряда вятърът ще отслабне. Ще има разкъсана облачност, без валежи. Студено за края на ноември с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 9° и минус 4° и  максимални - между минус 3° и 2°. През следващите дни вятърът ще се ориентира от запад и отново ще се усили. Ще има променлива, често значителна облачност, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат.