Засилени гранични проверки предизвикаха недоволство у шофьори на тежкотоварни автомобили. По думите им опашките са огромни и преминаването понякога отнема дни.

На ГКПП "Дунав мост 2" край Видин опашката от чакащи автомобили от българска страна достигна около 4-5 километра, а от румънска бе дори по-голяма. Това съобщи главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция"-МВР.

Преминаването на микробусите и леките автомобили през граничния пункт става за 30-40 минути. По думите на Кичиков причината за образувалите се опашки е засиленият трафик на товарни автомобили тази година.

С близо 150 товарни автомобили на ден преминават повече в сравнение със същия период на миналата година. Освен това голяма част от чакащите шофьори включват в престоя си на границата и задължителната им почивка от 9 часа, уточни главният комисар.

На ГКПП "Дунав мост 2" от българска страна работят пет пункта за пропускане на автомобили, един за микробуси и леки коли и четири за товарни автомобили.

Интензивен е трафикът и на пункта при Русе. Властите препоръчаха на шофьорите да пресмятат по-добре времето си.

Очаква се интензивният тежкотоварен трафик през тези пунктове да продължи и през летните месеци.