„Фейсбук” профилите на хора с изявена гражданска позиция у нас са блокирани по едно и също време от социалната мрежа „Фейсбук” – заради неспазване на принципите ѝ.

Кога се заключва профил и как можем да го възстановим?

Това е петият път само за последните два месеца, в който профилът на адв. Николай Хаджигенов е блокиран. Адвокатът е човек с активна гражданска позиция, има над 4000 последователи.

Хаджигенов смята, че е станал жертва атака на тролове.

„Изискват се Х на брой доклади, които могат да бъдат изпратени от истински профили, фалшиви профили. И след като се натрупат над 30 доклада на пост, следва автоматично блокиране”, обяснява той.

Последно заедно с профила на Хаджигенов са блокирани и тези на още няколко души, сред които главния редактор на Бивол и Светльо Витков.

„Фейсбук” има правила, които не трябва да се нарушават. Например: използване на език на омразата, публикуване на снимки със сексуално съдържание или насилие; използване фалшив профил или такъв с крадена самоличност.

Ако профилът ви е блокиран, можете да напишете възражение до „Фейсбук”, за да го възстановите.

Николай Хаджигенов е изпратил жалба до централата на „Фейсбук” в Калифорния. Ако блокиранията на профила му продължат, е готов да търси правата си в съда.

Вижте и видеото: