От "Продължаваме промяната" са готови за избори, но преди това ще направят всичко възможно, за да не се стига до подобна развръзка. Това каза в Ямбол началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова. От БСП категорично остават в управлението, а лидерът на ГЕРБ с остри критики. 

От „Продължаваме промяната“ ще работят за стабилност - в това увери Лена Бориславова в Ямбол, цитирана от БНР.

"Ще направим всичко възможно да не се стига до нови избори, защото трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които да гарантират едни 13 млрд., които да влязат в сметката на българските домакинства и бизнеса“, заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера.


Засега от партията не са съсредоточени върху това да търсят заместници на напускащите министри. Важен е бюджетът.

„Трябва да се водят разговори, не знам за имена, които се спрягат като номинации“, заяви Милен Матев, председател на правната комисия.

„Демократична България“ са против предсрочни избори, а от БСП потвърдиха, че засега в коалицията не е обсъждано разпределение на овакантените министерски места. 

„Не е обсъждано по какъв начин ще бъдат разпределени, нито коя от партиите какъв сектор би поел в управлението“, каза Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП за България.

Днес социалистите се събраха на пленума, за да обсъдят трусовете в държавата и решиха, че ще инициират разговори с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината.

А от ГЕРБ нямат амбицията да се включват в каквото и да е управление.

„Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. На мен по ми е интересно и любопитно, какво ще стане след оставката. Тя е счупена държавата" каза Бойко Борисов, председател на ГЕРБ.

От ГЕРБ са готови за дискусия за цените