С фойерверки, цветя, музика и танци родното село на Румен Радев – Славяново, отпразнува победата му.

Хората там посрещнаха с аплодисменти и викове „Браво“ новината, че той печели президентските избори.

„Само да е жив и здрав и нищо друго. Да изпълнява това, което е обещал. Президентът трябва да направи много неща“, каза майката на Румен Радев - Станка Радева, която веднага се е чула със сина си и го е поздравила.

"Моят съвет към него винаги е бил да бъде честен, прям и открит, което го прави досега. Той е рядко честен и откровен и обръща внимание на всички хора. Не подминава никого, така сме го възпитавали", каза още майката на Румен Радев.

От инициативния комитет на Радев ѝ подариха букет.

„Победата е заслужена, всички хора се радват, победата е за нас – за цяла България. Пожелаваме му успех, защото това е успех и за България“, каза жена от селото, дошла на площада с цветя за майката на президента.

„Искаме да видим България по-подредена. Това е делото на един доказал се държавник – пет години той работи за доброто на България и ще продължава да работи за промяната“, заяви и друг жител на Славяново.

Цялото село се събра на мегдана. Хората се надяват и в Славяново животът да се промени към по-добро. Празничното хоро поведе съученик на президента Радев. Гръмна и шампанско.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!