Заря и аплодисменти в столичния квартал в "Люлин" точно в 23 ч. снощи в памет на убития Илиян Илиев.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как хора са се събрали на край мястото на инцидента, а колите по булеварда са спрели.

Зарята бе организирана, тъй като именно фойерверки се оказаха причина за смъртта на младия мъж. С това хората заявяват, че пускането на фойерверки не трябва да води до фатален край. Те настояха за справедливост и искат доживотен затвор за извършителя.

Все още не е задържан 23-годишният извършител на убийството. Той е обявен за общодържавно издирване, а вчера прокуратурата му повдигна обвинение. Поискана е мярка „задържане под стража“ до 72 ч.

24-годишният извършител има и забрана да напуска пределите на страната. По информация на полицията той е криминално проявен. За това престъпление може да получи до 10 г. затвор.

Според източници на bTV неговата приятелка, която била с него по време на инцидента, е задържана вчера след обяд.

На 9 срещу 10 януари 32-годишният Илиян празнувал раждането на бебе със свои близки и роднини. Имало фойерверки. 23-годишният мъж направил забележка за шума и така се стигнало до фаталния инцидент. Той намушкал Илиян Илиев с нож в областта на врата.

Веднага е повикана линейка, която пристигнала за около 6 минути. Въпреки това обаче мъжът е починал на път за болницата.