Обявиха за общодържавно издирване 23-годишен във връзка с убийството на 32-годишен мъж в столичния кв. "Люлин", извършено на 9 януари вечерта. 

Предстои установяване на местонахождението му от МВР. 

Когато мъжът бъде намерен, ще бъде оставен в ареста за 72 часа, като му е забранено да напуска територията на България, съобщават от прокуратурата.

Празнична заря по повод раждането на дете стана повод за спора с фатален изход, а инцидентът се случи на футболно игрище пред блок 225 в „Люлин“.

Точно в 22:45 тази вечер, часът на убийството снощи, близки и познати се събраха на мястото на инцидента. 

По информация на съседи, група от десетина човека са празнували раждането на бебе. Загиналият мъж, на 32 години, е бил намушкан с нож в областта на врата и е загинал в линейката на път за болницата.

„Познавам бащата, те са празнували раждането на детето им и просто е трагично. Доколкото разбрах, защото са вдигали шум от фойерверки. Не беше шумно, защото аз спях, децата ме събудиха. Слезнах долу, видях го това момче как лежеше. Опитах се, направих всичко възможно, което може да се направи. И просто не мога да си намеря покой, че не можах да му помогна“, разказа съседът Ангел Илиев.

Сигнал за ранения 32-годишен мъж е подаден към Спешна помощ минути преди 23 ч. снощи. Линейката пристига за 6 минути, но пострадалият издъхва на път за болницата. Извършителят на убийството все още е в неизвестност.

„Ако гледа, ако слуша, да знае, че ще го намерим. Това деяние не мога да си го обясня – ти да отнемеш човешки живот“, допълни Ангел Илиев.

По информация от полицията той е криминално проявен.