Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, срещу когото се води разследване от специализираното звено "Антикорупция", станало известно като „Суджукгейт”, напуска парламента. За решението на народния представител съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция в Добрич.

По думите на Цветанов на среща днес Мартинов е посочил в заявление, че иска да бъде освободен като народен представител, за да не пречи на разследването, но най-вече, за да „не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов".
Областното ръководство на ГЕРБ временно ще бъде оглавено от депутата Пламен Манушев, а общинското от Красимир Николов – зам.-областен управител на Добрич, съобщи Цветан Цветанов.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

По-късно той обяви, че депутатът е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, уточни Цацаров.

В края на деня премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска цялото ръководство на партията в Добрич да бъде сменено.

В Добрич от днес са прокурори от звено „Антикорупция”, които ще разпитват свидетели. Те ще предложат и защита на свидетелите, които са подложени на натиск, обяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!