Не стихва напрежението около „Продължаваме промяната“ и бившия им депутат Александър Дунчев. Поводът са критиките на депутата към партията след като загуби водаческото място в София-област за сметка на кандидат от „Демократична България“.

Пред bTV Александър Дунчев заяви, че няма да бъде кандидат, но засега няма намерение да напуска партията. Според него, досегашните му партньори не са го подкрепили в битката му с горската мафия и са на крачка от това да се превърнат в „ГЕРБ 2“.

„Как бихте постъпили, ако сте събрали достатъчно информация, която ясно показва, че коалицията ПП-ДБ пресъздават порочни модели на управление на ГЕРБ. Не бихте ли алармирали веднага, дори преди избори, ако виждате, че по места се появяват зависимости към ГЕРБ и ДПС?“, се казва в позицията на депутатът.

От „Продължаваме промяната“ отговориха, че подкрепата не зависи от първото място в листата.

„Аз го видях като твърдения, но не и като доказателства. Подкрепата с горската мафия не може да се изразява в това дали си първи или втори в листата. Всяка коалиция изисква известен компромис, егото да отстъпи малко назад“, каментира Никола Минчев от „Продължаваме промяната“.