Заради паднали клони върху железния път между гарите Цветино, Аврамово и Якоруда има нарушение в графика на движението на влаковете в този участък. Това съобщиха от Българските държавни железници на сайта си. 

Поради тази причина крайградският пътнически влак №16220, Клептуза (Цветино 06:15 - Септември 08:25) се отменя в участъка Цветино - Велинград. Пътниците се пренасочват към следващи влакове по това направление.

Пътническите влакове №16102, Рила (Добринище 06:25 - Септември 11:23) и №16101, Вихрен (Септември 03:31 - Добринище 08:22) също бяха отменени. Пътниците се извозват с автобуси. 

Повече от 18 часа трасето, по което се движи теснолинейката "Добринище – Септември" е било непроходимо. Заради обилните снеговалежи близо денонощие аварийни екипи са разчиствали паднали дървета и огромни снежни преспи в района на гарите Цветино, Аврамово и Якоруда.

Трасето е труднопроходимо и затова няма тежки машини, а работата да се осъществява с моторни резачки, съобщиха от Национална компания железпътна инфраструктура. 

Хора прекараха часове в снежен капан, показва клип, качен в социалните мрежи от Кристиан Ваклинов. Към 14:30 минути движението по маршрута на теснолинейката е възстановено, заявиха за bTV от НКЖИ.

Без ток

Без ток остават все още абонати на енергоразпределителните дружества в части от страната. Най-сложна е обстановката в западната част на страната, където сняг и паднали клони блокираха високопланинските райони.

До 10:00 ч. днес по информация на Електрохолд - дружеството, което снабдява Западна България, електричество нямат 10 000 потребители.

Това са абонати във високопланински труднопроходими райони.В Североизточна България по информация на Energo-pro все още има единични населени места без ток. Най-засегнатите райони са в Габровско.

В Югоизточна България без ток са няколко населени места във високите част на Родопите. До края на деня повредите ще бъдат отстранени, съобщиха от EVN за bTV.