По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На границата с Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

Във връзка с епидемиологичната обстановка на влизане в Турция на ГКПП „Капъкуле“, турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на пътниците. Това може да доведе до забавяне на преминаването, предупреждават от МВР.

До второ нареждане временно се преустановява преминаването на хора и МПС през сръбските пунктове ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Брегово“. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“.

На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани само през ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве Баир“.

На границата с Румъния – на ГКПП „Русе – Дунав мост“ и ГКПП „Видин –Дунав мост“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, а също и българските, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който влизат в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

На границата с Гърция трафикът e нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 433 6 130 862
Света 5 542 056 47 601 347 381 2 321 556
Заразени* Нови Починали
България 2 433 6 130
Света 5 542 056 47 601 347 381
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer