Крайградският пътнически влак, който е трябвало да потегли от София в 20:20 часа към Драгоман, престоява в гара София поради инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия при движение на друг влак по това направление.

Това съобщава БТА, като се позозвава на уебсайта на БДЖ.

От информацията става ясно, че пътническият влак, който е трябвало да потегли от Перник в 18:00 часа към София, е бил отменен в участъка Волуяк - София поради инцидент на железния път. Пътниците са пренасочени към следващи влакове по това направление.

Отменен е бил и пътническият влак от Ихтиман за Драгоман по-рано тази вечер, в участъка София – Драгоман, поради инцидент. Според информацията са се извършвали следствени действия. 

Припомняме, че на 28 май пътнически влак от София за Пловдив и маневрен локомотив се удариха на първи коловоз на Централна гара в столицата вчера след 16 часа. 12 души са пострадали при инцидента. Част от тях са прегледани на място.  Четирима са откарани в лечебни заведения – двама в „Пирогов“, един в ИСУЛ и един във ВМА.

Влакът е закъснял с 10 минути с потеглянето си от гара, ще се установява защо това се е случило. Тече разследване за сблъсъка на влаковете в София. Ако се установи, че машинистът на маневрения локомотив е виновен, ще бъде отстранен от длъжност. Според данните към момента на него му е прилошало.