Продължаваме промяната“ може и да не предложат правителство на малцинството, ако вземат втория мандат. Причината връщането на хартиената бюлетина.

"Това ни е ясна гаранция, която ние изискахме! Няма как ние да предложим нещо, като първата гаранция, те просто я хвърлят в боклука, като невалидна бюлетина", заяви Кирил Петков.

Продължаваме промяната“ обвиниха и бившите си партньори от БСП, че вместо да разгледат собственото си предложение за компенсации за тока за малкия и средния бизнес, предпочели Изборния кодекс.

„Малко е лицемерно това твърдение, защото, ако депутатите от "Продължаваме промяната" не бавят Изборния кодекс, той много бързо ще мине“, коментира Корнелия Нинова.

От „Демократична България“ призоваха за спокойствие.

„Ние трябва да обсъдим всички аспекти за възможността да се развие втория мандат и едва тогава да се взима решение дали той да бъде реализиран или не, защото на страната й трябва управление“, отбеляза Христо Иванов.

От ГЕРБ не се изненадаха от позицията на „Продължаваме промяната“.

„Тези обяснения за правене на правителство на малцинството с втория мандат на малцинството, те винаги са били фалшиви и са работили за това час по-скоро този парламент да приключи и да се ходи на избори. Ние сме готови с всичко, имаме и програма, и кабинет“, каза Тома Биков, депутат от ГЕРБ-СДС.

Президентът още не е обявил кога ще връчи първия проучвателен мандат. Ако той не се случи по право и по закон, се пада на вторите в изборите – "Продължаваме промяната", а ако не се реализира, отива при третите.