Временно беше преустановено движението около театър „София“ в столицата при улица „Милко Бичев“ към бул. „Данаил Николаев”. Причината бе миризма на газ от улични шахти. Това съобщиха за bTV от пресцентъра на МВР.

Сигналът е бил подаден към 17:30 ч.

Зрителите сигнализират на bTV за обгазяване в района на Сточна гара в посока „Подуяне“. Хората казват, че  миризмата е страшна и районът е отцепен. На място са екипи на пожарната и полицията. Жителите на квартала са усетили, че от кофите за боклук излиза някаква миризма на газ.

Снимка: btvnovinite.bg

Автобусите, обслужващи линии 11 и 404 се движат от гара „Подуяне“ по бул. „Данаил Николаев“ и по маршрута си, а автобусите от линия 213 са отклонени от бул. „Евлоги и и Христо Георгиеви“, „Янко Сакъзов“ през кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски, Сточна гара и по маршрута си към Централна гара. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Пожарникарите и екипите на Столичната служба за сигурност установяват, че в контейнерите за разделно събиране на отпадъци има бутилка, пълна с капсули, които се ползват за ароматизиране на газта, разбра екипът на bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

По принцип газта няма мирис, затова се ползват тези капсули, които и предават характерния аромат. Целта на тази миризма е именно да направи разпознаваема газта в случай на изтичане. 

Въпросният контейнер беше изнесен, а обстановката постепенно се нормализира.

По-късно, към 20:30 ч., движението на градския транспорт в района бе възстановено.