След цяла нощ обиски и претърсвания – има задържан за жестокото убийство на 18-годишното момиче в Галиче.

Заподозреният за тежкото престъпление е 17-годишен мъж от същото село и според източници на bTV – е направил самопризнания.

Снимка: btvnovinite.bg

Намерено е и оръжието на престъплението. Родителите на жертвата и на задържания работят в чужбина. Тялото на младата жена открива първият ѝ братовчед.

Разказва, че момичето е имало триста лева у себе си, изпратени от бащата. Близкият на убитото момиче каза, че портфейлът и телефонът ѝ са били в нея.

Твърди се, убиецът си е тръгнал с парите. Дори си е купил с тях дрехи, маратонки и техника. Обиските продължиха и днес в къщата, в която заподозреният 17-годишен младеж обитава с по-малкия си брат. Полицаи и пожарникари търсеха улики в кладенец.  

Снимка: btvnovinite.bg

Съседи разказаха, че младите мъже наскоро са се преместили в съседство до жертвата. Заподозреният е криминално проявен, не ходи на училище от втори клас. Преди време участвал в побой над местен клошар, който едва оцелял.

Обискирана е била и къщата на бабата и дядото на задържания, които са съседи на жертвата.
Хората още не могат да повярват, че извършителят е местен и че е само един.

Снимка: btvnovinite.bg

 
„На всички възлови места в селото ще настоявам да се сложат камери, поне десетина камери, за да се гарантира спокойствието на всички“, каза кметът на Галиче Страхил Стоянов.
Хората от селото настояват за доживотен затвор.

Утре прокуратурата във Враца ще разкрие подробности за тежкото убийство.