От днес започва ремонтът на пътните платна на бул. „България” в София от бул. „Черни връх” до бул. „Гешов”. Той ще се извършва поетапно.

При първи етап от 30 юни до 4 юли се забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „България“ в участъка от бул. „Витоша“ до бул. „Пенчо Славейков“, съобщиха от Столична община.

При втори етап от 05 юли до 19 юли ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул.„България“ в участъка от бул. „Гешов“ до бул. „Черни връх“ като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда в същия участък.

Снимка: Ладислав Цветков

От днес до 4 юли частично се променят маршрутите на автобусни линии с номира 76, 204, 304 и 604 само в посока пл. „Орлов мост“ както следва: от бул. „България“ след Професионалната гимназия по „Текстил и моден дизайн“ наляво по бул. „Витоша“, надясно по бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „България“ и по маршрута си.

Разкрива се временна спирка на бул. „Пенчо Славейков“ след бул. „Витоша“ в посока пл. „Орлов мост“ за автобусни линии с номера 76, 204, 304 и 604;

От  05 юли до 24 ч. на 19 юли частично се променя маршрутът на автобусна линия № 76 само в посока ж.к. „Гоце Делчев“ както следва: от бул. „България“, по бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“, като автобусите да спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута;

Частично се променят маршрутите на автобусни линии №№ 76, 204, 304 и 604 в посока НДК както следва: от кръстовище бул. „България“ – бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ – бул. „Петко Ю. Тодоров“ по северното пътно платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“ – ул. „Проф. Фр. Нансен“ – бул. „Черни връх“ и по маршрута си;

Разкрива се временна спирка на бул.„България“ преди бул. „Петко Ю. Тодоров“ в посока НДК за автобусни линии № 204 и 304.

Закриват се спирки с код 0268 „Бул. Акад. Ив. Гешов“ на бул. „България“ в посока НДК за автобусни линии № 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн“ на бул. „България“ в посока НДК за автобусни линии № 76, 204 и 604.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!