Днес започва рехабилитация на нов участък от бул. „България“. Строителните екипи ще работят в участъка от бул.“Тодор Каблешков“ до бул.“Гоце Делчев“ в посока център, съобщават от Столична община. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно (посока Бояна).

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея, съобщиха от Столична община. 

От 4 до 25 юли се въвежда временната организация на движение на градския транспорт, който минава през участъка. Ще се изместят някои от спирките - спирка с код 0308 за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ се измества преди бул. „Гоце Делчев“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 „Ул. Тодор Каблешков“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ ще се измести назад преди ул.„Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището. 

Продължава рехабилитацията на участъка на бул.“България“ между Околовръстен път и кв. „Бояна“, където се полага асфалтова настилка.