Започва подмяна на опасните „перки” на ул. "Граф Игнатиев" в София. Това се случва два дни, след като жена стана поредната пострадала при сблъсък с тях, а съпругът й беше арестуван заради опит да ги разруши.

Снимка: БГНЕС

По информация на Столична община те ще се подменят с чугунени колчета, високи 60 см.

Първата партида от 200 броя вече са в столицата, очакват се още 400, които ще бъдат поставени по дължината на цялата улица.

От столичната община обясниха, че монтирането им ще отнеме поне няколко дни.

Решението за тази подмяна беше взето още през месец април, но досега тя не се случи.

Снимка: БГНЕС

„След първите инциденти след монтирането на ограничителите се разгледаха други варианти. Така че на въпроса защо сега – защото досега трябваше първите партиди да се произведат. Самата работа няма да се плаща от Столична община, а от изпълнителя. Самите колчета са купени от общината”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съпругът на жената, която пострада преди дни заради „перките” и който премести част от тях – Александър Рогачев, бе задържан за 24 часа заради деянието.

Охлузвания по коленете и ръцете, обезобразено лице. Това е резултатът за съпругата на Александър Рогачев. Той твърди, че съпругата му се възстановява, но психически не е добре.

Инцидентът провокира съпругът й да отлепи три от бетоновите блокчета и да ги сложи на трамвайните релси. По думите му – за да привлече вниманието на институциите. Заради деянието си е задържан 24 часа в Първо районно управление в София.

„Ако знаех, че с едни 24 часа, изкарани в съответното РПУ, мога да постигна това нещо, много отдавна щях да го направя!”, категоричен е Александър.

Снимка: БГНЕС

Работещите и минаващите по „Графа” стават свидетели на инциденти всеки ден.

„Перките" обаче няма да бъдат премахнати окончателно, а ще бъдат поставени на други места из столицата. И въпреки че са опасни, те ще служат за обезопасяване на паркови пространства, например.