Развитие настъпи при обсадата в столичния квартал „Овча купел". Малко след 19:00 ч. полицаи от специализираното отделение „Кобра” са влезли при барикадиралия се в апартамента си мъж, който заплаши да застреля всички около себе си.

Снимка: btvnovinite.bg

На място е и заместник-директорът на СДВР Антон Златанов и вероятно лично ръководи операцията. Малко по-късно той обяви пред bTV, че кризата е приключила без ранени и пострадали.

Събота през нощта пет изстрела вдигат на крак полиция и живущи в блок в квартал „Овча купел”. 57-годишен мъж заплашва да застреля всички около себе си. 

Снимка: btvnovinite.bg

Според първоначалната информация барикадиралият се мъж е с психично заболяване. В разрешаването  на кризата се включват психолози на МВР.

По неофициална информация, барикадиралият се мъж притежава газов пистолет. Той е бил сам в апартамента и е нямало опасност да нарани други хора.

Снимка: btvnovinite.bg

Това е причината на този етап полицията да не използва сила срещу него, научи bTV от свои източници от МВР.

Екипите на Спешна помощ са напуснали мястото, след като барикадиралият се мъж е прегледан. Той е в добро състояние, не се налага да бъде хоспитализиран. Това съобщи говорителят на Столична спешна помощ Катя Сунгарска.

Органите на реда са извели мъжа от жилището му. Очаква се всеки момент полицията да изведе го изведе и от блока.