Лоша видимост от задимяване предизвика верижна катастрофа на магистрала „Тракия” рано тази сутрин.

В сблъсъка са участвали 7 превозни средства. Трима души пострадаха по-сериозно, двама се разминаха с леки наранявания.

Задимяването е заради пожар на затвореното сметище на Ихтиман.

Инцидентът предизвика километрични колони на магистралата – заради инцидента и лошата видимост магистралата беше затворена в района на Ихтиман до 11 ч. на обяд.

Сметището, от което идва димът, е затворена от 2016 г. Предполага са, че се е самозапалило в следствие от процеса на гниене.

Двама от пострадалите при катастрофата са настанени в болница „Света Анна”. Мъж на около 30 години и жена на 40 са в Клиника по ортопедия и травматология на лечебното заведение. "Жената е с тежка прорезна рана на ръката. Мъжът е с наранявания в областта на глезените, фрактура на подбедрица и рана на главата. Стабилизирани са", посочи говорителят на болницата Антон Луков.

И двамата са без опасност за живота. Още при постъпването си са били контактни, но с много силни болки и в шок от случилото.

Третият пострадал също е без опасност за живота. Той се лекува във Военномедицинска академия (ВМА). Приет е с фрактура на носа в Клиника по неврохирургия. 

Цяла сутрин магистрала беше затворена и автомобилите се пренасочваха по обходните маршрути. 

На същото място през юли 2017 г. верижна катастрофа с  близо 40 автомобила блокира участъка на магистралата за часове. Причините - гъстият дим от горящото в близост сметище и намалената видимост заради образувала се мъгла. Ранени бяха над 20 души.

След инцидента беше въведено ограничение на скоростта.