Задържаният за убийството на 63-годишния таксиметров шофьор от Разград е направил пълни самопризнания пред разследващите.

Мотивът е грабеж, като от шофьора са откраднати 20 лева. Заподозреният извършител бързо ги проиграл в казино.

Снимка: Кадър: Facebook

22-годишният Сали Пембеев, арестуван за убийството, е пристигнал пеша от село Каменар до Разград, където се качил в таксито на жертвата си.

В родното му село са ужасени от извършеното тежко престъпление. 

Младият мъж е бил отседнал в къща за гости в Разград, близо до дома на своята жертва. От таксито той откраднал таблет, мобилен телефон и 20 лева. При ареста си опитал да избяга.

„Получихме множество сигнали, като всеки един при отсяването ни водеше към него. Опитал се е да избяга при задържането, наложило се е да се употреби сила, за да бъде обезопасен”, обясни старши комисар Ивайло Йовчев – директор на ОДМВР – Разград.

„Доказателствата са красноречиви, сочи конкретни улики, както по отношение на себе си, така и вещи, които е отнел от жертвата. Става въпрос за грабеж”, каза Тихомир Тодоров – окръжен прокурор на Разград.

Заподозреният за извършител е с чисто съдебно и криминално минало. Само дни преди убийството се е завърнал в България от чужбина. Предстои арестът му да бъде удължен за срок до 72 часа. 

22-годишният мъж ще бъде обвинен в извършването на грабеж, придружен с убийство – престъпление, за което се предвижда ефективна присъда до 20 години или доживотен затвор.