Има достатъчно доказателства за задържането на 57-годишния мъж за извършването на убийството на швейцарски бизнесмен в Пернишко. Според прокуратурата убийството е предумишлено.

Личен е бил мотивът за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, съобщи Окръжната прокуратура в Перник. За престъплението е обвинен 57-годишен мъж. Съдът ще гледа мярката му за неотклонение утре.

Разследващите разкриха, че съпругата на убития е била шеф на обвинения в частната пекарна. Освен това тя е имала лични отношения с него.

„Този човек е познат на пострадалия, познат на семейството му. Личен е мотивът. Задържаният и съпругата на пострадалия са в лични и служебни отношения, така ще ви отговоря“, съобщи наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Засега няма данни жената да е участвала в убийството, което е извършено в гаража на семейния имот, но е установено, че тя си е била у дома.

Днес съпругата не беше открита за коментар, а пекарната и магазините останаха затворени. От прокуратурата не уточниха с какво оръжие е извършено убийството.

„Имаме доказателства за употребен определен вид оръжие, но дали това оръжие е годно да причини това, което е констатирано при огледа и аутопсията на трупа - очакваме да отговорят експертите“, каза говорителят на окръжната прокуратура Албена Стоилова.

Тялото на швейцарския бизнесмен беше намерено преди четири денонощия в гаража на семейния имот. В началото бе съобщено, че няма данни за убийство.